Lody hawajskie i granity – popularny przysmak na lato
Lodowe przysmaki w różnych smakach to produkty, które każdego lata są prawdziwym sprzedażowym hitem. Sprzedają się świetnie zwłaszcza w czasie upałów, kiedy każdy szuka ochłody. W dzisiejszych czasach jednak żeby przyciągnąć klientów, trzeba zaproponować im coś naprawdę ciekawego. Czymś takim mogą być na przykład lody hawajskie albo pyszna granita.
Czym właściwie są lody hawajskie?
Lody hawajskie, które w ciągu ostatnich lat stały się prawdziwym sprzedażowym hitem w wielu cukierniach i kawiarniach, to po prostu bardzo drobno zmielony lód, który zalewa się owocowymi syropami i podaje w wafelku. Podawać je można z syropami o najróżniejszych smakach. Im bardziej kolorowe, tym większe robią wrażenie.
Tradycyjnie lody tego typu robi się, przez skrobanie kawałka lodu specjalnym nożem, dzięki czemu powstaje coś podobnego do śniegu. Ze względu jednak na to, że ta metoda jest bardzo mało wydajna, zdecydowanie lepiej sprawdza się użycie specjalnych, nowoczesnych maszyn, które znaleźć można na stronie http://siorbet.pl.
Włoska granita – ciekawy smak i tradycja
Oryginalna włoska granita to prawdziwy przysmak. Pochodzi z Sycylii. Robi się ją z dość grubo rozdrobnionego lodu, do którego dodaje się cukier i sok cytrynowy albo pomarańczowy. Podaje się ją ze słodką bułką. Dzisiejsze granity odbiegają nieco od oryginału.
Do ich produkcji wykorzystuje się profesjonalne rozdrabniacze do lodu, które jednocześnie mieszają go z odpowiednio przygotowanymi bazami i syropami. Dostępne są w wielu smakach – nie tylko owocowych, ale również mlecznych i czekoladowych. Wszystkie składniki niezbędne d produkcji granity znaleźć można pod adresem http://siorbet.pl.
Potencjał lodów hawajskich i granity
Lody hawajskie i granita to zdecydowanie desery z bardzo dużym potencjałem. Konkurencja nie śpi i żeby przyciągnąć klientów do swojego lokalu, trzeba zaoferować im coś naprawdę wyjątkowego. Lodowe desery mogą się okazać właśnie tym czymś.
Tym bardziej że inwestycja w sprzęt i składniki do produkcji tego typu deserów nie jest wcale większa, niż ta, która konieczna jest do produkcji tradycyjnych lodów. Wszystko co niezbędne, żeby zacząć, znaleźć można na stronie http://siorbet.pl.